10 НАЧИНА ДА ПОКАЖЕТЕ ПРИЗНАТЕЛНОСТ НА ВАШИЯ ТЪРГОВСКИ ЕКИП

10 НАЧИНА ДА ПОКАЖЕТЕ ПРИЗНАТЕЛНОСТ НА ВАШИЯ ТЪРГОВСКИ ЕКИП

Независимо колко активни и самомотивиращи са Вашите търговци, от решаващо значение е да се признаят техните усилия. Правилната оценка често е това, което мотивира хората в екипа. Освен това допринася и за създаването на приятна работна атмосфера.

Ето някои отлични методи да благодарите или да вдъхновите Вашия търговски екип.

1.       НАСЪРЧАВАЙТЕ РАВНИ УСЛОВИЯ

Не е приятно, когато все един и същ човек на екипа по продажбите получава всички награди. Добра идея е да създадете многостепенна система за възнаграждение, която поддържа различни нива на умения, за да избегнете всякакви притеснения (например за новите търговци, отделно за най-опитните или нещо подобно)..

2.       ПОЗДРАВЕТЕ ВАШИЯ ЕКИП ЗА УСПЕХИТЕ

Разбира се, аплодирайте вашите търговци при успешни продажби. Може да е дълъг процес с много върхове и спадове. Отделете време да ги похвалите за всички продажби, особено за малките. Докато по-голямата част от приходите на вашата фирма най-вероятно ще дойдат от няколко значими клиенти, скромните транзакции имат стойност и уместност също. Малките продажби са естествен източник на стимул. Търговецът ще бъде мотивиран, ако направи малка сделка. Не забравяйте, че хората ще се почувстват оценени и дори подтикнати да го направят отново, ако отбележите и малките продажби, направени от тях.

3.       ОБЯД ЗА СМЕТКА НА КОМПАНИЯТА

Кой не обича почерпка? Такъв жест винаги би бил оценен, независимо дали извеждате екипа си на обяд или поръчвате доставка. Дори ако вашата компания сега е на предимно дистанционна работа, винаги има вариант да се организирате за ресторант или пък да изпратите сладкиш на членовете на Вашия екип на техните рождени дни например.

4.       ОРГАНИЗИРАЙТЕ СЪБИТИЕ

Едно събитие е приятен начин да признаете постиженията на Вашия екип, когато те са работили много усилено. Това също е фантастичен подход за насърчаване на работата в екип. Може да организирате парти на работното място, в заведение, или на друго подходящо място.

5.       ОСИГУРЕТЕ ГЪВКАВ РАБОТЕН ГРАФИК

Предложете възможността на търговците Ви сами да избират работното си време. Предлагането на гъвкав работен график ще ги подтикне към постижения. Те ще оценят Вашето доверие в тях и ще положат усилия да го оправдаят и да са успешни.

6.       ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ЗА ВАКАНЦИЯ

Въпреки че повечето фирми не могат да го правят редовно, помислете дали можете да предложите на търговците си допълнителен почивен ден например (от време на време). Или пък им позволете да си тръгват рано в петък. Освен че се чувстват ценени, неочакваната почивка е чудесен начин да се освежат и да се върнат на работа заредени с енергия.

7.       МОТИВИРАЙТЕ С ВДЪХНОВЯВАЩИ ЦИТАТИ

Помислете за някакви банери или снимки с мотивиращи цитати на работното място. Не е нужно да ги поставяте на всяка стена, разбира се, но няколко окуражаващи думи в общите части на офиса ще свършат работа. Това ще им помогне да останат оптимисти и да поддържат положително отношение както в добри, така и в лоши ситуации.

8.       НАГРАДИ

Помислете за подходящи стимулиращи награди (дали ще е определена сума, скъп артикул или уикенд пътуване) – значително ще подобри ефективността на екипа Ви по продажби и крайния резултат за компанията Ви.

9.       ПОИСКАЙТЕ ОБРАТНА ВРЪЗКА

Искайте обратна връзка от търговците си, за да получите представа за всички проблеми или пречки, пред които са изправени. Мотивацията на търговския екип може да бъде нарушена, ако те срещат трудност/и. Можете да коригирате или избегнете проблеми, като питате редовно вашите служители за информация.

10.   ПОКАЖЕТЕ ЛИДЕРСТВО

Да бъдеш лидер е може би най-важната стратегия за мотивиране на Вашия екип. Търговците не могат да бъдат успешни съвсем сами. Бъдете пример, който другите да следват, за да успеят. Казано по друг начин, покажете на Вашия екип какво изисквате от тях, като изпълнявате същите отговорности.

Жизненоважно е да имате вяра в себе си и в способностите си. Като лидер, Вашата задача е да наемате, развивате, обучавате, подпомагате и вдъхновявате търговците да се представят даже по-добре от Вас в продажбите.

Shopping Cart
myjobistosell

Знаете ли как да се продадете по време на интервю, и то на добра цена?

Научете повече
close-link
Scroll to Top