ВСЪЩНОСТ ИМАТЕ ВРЕМЕ И ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ, И ЗА БИЗНЕСА СИ

ВСЪЩНОСТ ИМАТЕ ВРЕМЕ И ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ, И ЗА БИЗНЕСА СИ

Поставяйте семейството в графика си ежедневно.

Преведено от https://www.entrepreneur.com/article/322895

Вие сте заети – управлявате свой бизнес, или ходите всеки ден на работа. Излизате сутрин и се връщате късно вечер. Искате да прекарвате повече време с децата, но просто не знаете как да стане това. Не смогвате с всичко, нали?

А ако ви кажа, че е възможно да имате и двете – и пари, и време? Казвал съм го и преди – защо да се задоволявате с един цвят, когато можете да имате цялата дъга?!

Отделяйте качествено време за семейството си всеки ден. Не от време на време, всеки ден.

Спомням си, когато с Елена станахме родители на първото ни дете. Мислех си – добре какво ще направя, за да прекарвам качествено време с бебето? Имах си график и изградена работна рутина от повече от 10 години. Сега, изведнъж, имам това бебе и трябваше да намеря време за него.

Не говоря нито за жена ми, нито за моя бизнес. Говоря за това ново новородено бебе. И се питам какво трябва да направя? О, знам какво ще направя – ще ставам с час по-рано, отколкото обикновено. Ще се съобразя с нейният ритъм, така че да прекарвам качествено време с това малко момиченце, когато става сутрин от сън. Три години по-късно се роди още едно малко момиченце. Сега трябваше да намеря начин да имам време и за нея.

Трябва да разберете нещо: не управлявайте времето, контролирайте го. Свършете всичко докрай, не частично!

Познавам твърде много хора, които имат финансови възможности, но нямат качествен живот със семейството си. Познавам и хора, които прекарват много качествено време със семейството си, но нямат пари. Вие не искате това. Искате всичко, нали?

ПРОСТО РЕШЕТЕ ДА ОТДЕЛЯТЕ КАЧЕСТВЕНО ВРЕМЕ ЗА СЕМЕЙСТВОТО ЕЖЕДНЕВНО. ЗА ВСЕКИ ОТДЕЛЕН ЧЛЕН ОТ НЕГО. МОЖЕ БИ ЗА ВАС ТО ВКЛЮЧВА МАЙКА, БАЩА, БРАТЯ И СЕСТРИ.

Аз трябва буквално да го слагам в календара си (кога ще се обадя на сестра ми, на брат ми близнак). Защото ако не е в календара ми, ако не съм поел ангажимента да отделя качествено време за моето семейство – то няма да се случи. Ако не мога да направя това за тях, гарантирам ви, ще се отрази на клиентите ми, на моите мечти и мен самия.

Отделяйте време за семейството си в ежедневния си график, защото повярвайте ми (а аз знам много за това) – ще дойде ден, в който няма да можете да споделяте качествено време с някои от членовете на семейството си.

Един от начините да оптимизирам времето със съпругата си е да прекарваме време заедно, докато изграждаме нашия бизнес. Например, обичайно ние не излизаме на вечеря само двамата. Вместо това, каним служители или клиенти да се присъединят към нас, така че използваме и това време. Не виждам смисъл да харча пари за хубава вечеря само за двама ни; предпочитам да похарча четири пъти повече за вечеря, която ще създаде повече възможности за нас и нашия бизнес. А и, честно казано, веднъж или два пъти седмично излизане с половинката ви няма да изгради здрав брак. Ние имаме здрав брак, защото сме с еднакви разбирания през 100% от времето, включително как гледаме на самото време.

РАБОТИМ НЕПРЕСТАННО.

Обичам скъпите часовници, но рядко настройвам таймера на тях. Знаете ли защо? Защото не ме интересува колко е часът. Трябва да използвам времето, с което разполагам сега, за да свърша колкото мога повече неща в този момент.

Не се опитвам да управлявам един час; гледам „да изяждам“ всяка минута и секунда.

Искам да контролирам моите 24 часа в денонощието, 168 часа в седмицата. Искам пълен контрол. Искам от днес да започнете да мислите в 15-минутни блокове – имам 15 минути; искам ли да управлявам тези 15 минути или искам да контролирам колко мога да свърша за 15 минути? Рабирате ли разликата? Не искам да го управлявам. Искам да го контролирам.

НАМЕРЕТЕ ВРЕМЕ, А НЕ ОПРАВДАНИЯ.

Защото да си кажеш, че нямаш време, е най-голямото извинение, което си казваш. Планирайте деня си. Свършете това, което трябва да свършите в офиса, но също така планирайте време със семейството си. Свършете колкото се може повече в офиса в 15-минутни блокове.

Аз съм живо доказателство, че може да се съчетават работа и семейство. Въпросът е колко сте отдадени!

Shopping Cart
Scroll to Top